mandag 29. oktober 2007

oi! tudo bem?
nå var det på tide med en liten oppdatering her på bloggen..fortsatt går alt bare bra her i brasil. jeg har flyttet, så bor nå i et leilighetsbygg sammen med en dame på 41 år. det er nytt og moderne, og jeg har fått eget rom med bad. er også basseng her som hører til bygningen, også har vi en vaskedame som kommer innimellom. og jeg visste ikke at det skulle komme vaskedame,så rommet mitt var på en måte litt rotete, men når jeg kom hjem var alt rydda og sortert, helt strøkent. kosmetikken på vasken var tilogmed sortert etter høyde. så jeg har det veldig greit for å si det sånn. men er rart at jeg kan gå til en så fin leilighet, når jeg også ser gutter grave i søppla på gata. Brasil er et land med store forskjeller når det gjelder det økonomiske. det er små barn som løper foran bilene i lyskryss, og sjonglerer eller vasker bilruta di, for å få litt penger. så det er ikke bra. ho dama jeg bor hos jobber og studerer, så jeg blir en del alene, men det er ikke så mye jeg er i leiligheten uansett. og hos kjetils store familie blir jeg møtt med kyss på begge kinn, og masse "mousse de maraquha!"(som veldig fort ble min yndlingsdessert her i brasil!)
denne uka går det mest i portugisisk undervisning på morgenen, og stranda etter lunch(som er middag her). så skal vi komme skikkelig igang med opplegget neste uke. og det gleder jeg meg til. to dager i uka skal vi jobbe i et hus sder det bor ca 20 gutter som har vært gatebarn, men som nå bor sammen i et hus som ei dame har startet...
og her kommer litt bilder:) enjoy!bilde fra den første dagen her. meg, kjetil og en morsom
sandbygger fyr:)


Christoffer..hvorfor kom du ikke bare hit?

et bilde av meg og kjetil på den nydelige stranda vår:)

mmmm..kokkosnøtt er godt! her har vi vært
å plukket en kokkosnøtt fra en palme, så er
det bare å kaste den i bakken å drikke i vei!

her er vi på "praia de amor" - kjærlighetsstranda. utfukt

med portugisisklæreren vår. den nydeligste stranda jeg

noen gang har sett!

håper dere alle har det bra der hjemme i norge! med fyring i peisen og ullgenser på. her er det 30 grader, og sommeren har nettop begynnt, og det har også jule pyntinga. er ikke helt riktig med sommersalg og julepynt i butikkvinduene på samme tid for meg..men men... er vel bare en gang jeg får oppleve det!
2 kommentarer:

Øystein R sa...

Hei! Det ser ut som om du har det som plommen i egget! Ser frem til å lese mer om opplegget for tidl. gatebarn - høres spennende ut.

2m sa...

halloisn synnøve

det var nok ingen vaskedame som rydda rommet ditt. det var berre onkel tom som syns du hadde det i overkant rotete....

nyt tilværelsen i brasil