tirsdag 16. oktober 2007

Eu Estou no BrasilHei alle sammen!


Etter litt over et døgn reisetid, kom vi endelig frem til Brasil den 3 oktober. Da var det ca 190 dager til avskjed og hjemreise til det kjente og kjære Norge. Men det skal nok være nok tid til å oppleve det foreløpig nokså fremmede landet Brasil. Vi landet på flyplassen i byen vår, João pessoa, midt på natta, og ble møtt av noen av våre nye "venner" og "familier". så kjørte vi til våre nye hjem, og hoppet til køys. Det var vel egentlig da det pluttselig gikk opp for meg at jeg faktisk er kommet til noe helt fremmed, og skal være der i ett halvt år! skummelt!


Men med tiden blir alt mindre og mindre fremmed, og jeg liker Brasil mer og mer. Jeg bor kun noen minutter fra stranda, så den har allerede blitt en av mine beste venner. hadde dere vært her og sett den, hadde dere skjønt hvorfor! den er 40 km lang, stor og hvit, og ombringet av palmer og kokkosnøter:(hører jeg noen misunnelige nordmenn:P) men brunfargen er ikke noe å skryte av ennå! men det er godt å ha et sted man kan gå å være litt alene, i stressende og slitsomme perioder. Og nå i begynnelsen har det vært en del av de! det er veldig mange nye intrykk hele tiden, og det er vanskelig når man må prøve så godt som mulig å kommunisere på portugisisk, når man egenlig ikke kan snakke så mye portugisisk ennå! Men det skal nok bli bedre med tida, og heldigvis er det noen som kan snakke engelsk.


jeg og kjetil begynner å bli litt småleie av å bli behandlet som turister. vi vet at alle bare vil oss det beste, men noen kan bli litt veldig beskyttende. og det å få jubel ol. når jeg sier noe på portugisisk er ikke noe jeg har behov for! hehe..men alle er veldig snille og greie med oss.så det er jo bra!

Nå har jeg vært her i ca 2 uker, og det er fortsat veldig vanskelig å skjønne at jeg faktisk er i brasil.det er også veldig rart å tenke på at jeg er sånn ca på andre side av kloden enn dere hjemme i Norge som leser det. men det er bare et halvt år jeg skal være her, så da skal det utnyttes og nytes! og bortsett fra noen fæle hunder utenfor soverommet som våkner meg hver natt, en del regn(faktisk), og fortsatt veldig mye portugisisk å lære, har jeg det veldig bra! tenker mye på dere der hjemme, og gleder meg til å komme hjem til dere, men er forberedt på at det jo er en god stund til!

det som er i vente: begynne på ukes programmet, jul på en litt uvandt måte, leir i 3 uker i vitoria, ca en uke i muligens são paulo, infield i rio de janeiro, mulig tur til peru for å besøke anne therese og helene fra hald, mer reising osv.. så dere ser at jeg har mye å glede meg til! håper dere alle har det bra! mer kommmer en anna gang!

4 kommentarer:

Sany Dutra sa...

Ola amiga! Eu gostei de suas fotos! Estão lindas! Enjoy Brazil! stor klem :)

maria sa...

Hei Synnøve! Så fantastisk å lese litt om hvordan du har det!! Alt virker så spennende Synnøve! E gleder mæ til å lese mer fremover og kanskje se noen bilder? Vet ikkje om e sa d, men mi kom med på det greiene i Thailand og skal jobbe på barnehjem for psykisk utviklingshemmede i 2 mnd først. 4 Januar reiser mi og e kan ikkje vente!! Ta vare på hver dag som går Synnøve!! Gla i deg,klem,Maria

Lena sa...

Hei der!! Høres ut som dere trives dere med!! :) Det er gødt - er lei av å ikke snakke språket jeg også, men jeg får heldigvis ikke aplaus. Den er det TH som får. Miss yah - wish you all the best!! Snakkes :)

andreas haga sa...

Heisann !! spennende åp høre fra deg!! Høres ut som du har det fint.. Her er det bare kaldt,uten strand, og ikke varmt som i en bb.basstue..(= Men vi prates! kos deg