fredag 22. februar 2008

bursdag, gringos, surf og klipp!

da var det vel paa tide med en lite oppdatering.. og masse nye bilder. tida gaar veldig fort, og det er rart at det naa bare er litt over 1 og en halv mnd til jeg plutselig er hjemme i norge med mamma og pappa.. det skal jo bli kjempeflott det, men ogsaa veldig trist aa skulle forlate alt og alle her. man takk og pris for apollo og billige restplasser! I will be back! for alle som hadde glemt det, saa har jeg jo fyllt mine 20 aar, saa da var det fest paa ekte brasiliansk vis, med bursdagsang paa portugisisk, BBQ og dans med noen av vennene mine her i João Pessoa! hurra for meg.. parabens pra voce....lalala..er er noen av gjestene mine samlet rundt fest bordet!
og saa var det klart for litt dans! her er det FORRÓ som gjelder!
ogsaa en liten overraskelses fest for meg med ABU gjengen noen dager etter! med ekte god og saftig brasiliansk bursdagskake! gode venner!
saa var det paa tide med litt norske turister paa besok. her er vi paa sightsing i gamlebyen sammen med kjetils to norske veninner!barnehjemmet: her er jeg og en av de nye guttene paa barnehjemmet, en liten gutt paa 2 aar. han har 3 sosken her fra for. det er her jeg virkelig skjonner litt av hvordan virkeligheten her i brasil er. det gjor veldig inntrykk naar en av guttene forteller at han har 6 sosken, men den yngste dode da han var 1 aar, for han hadde ingenting aa spise. de andre soskena er plassert rundt paa forskjellige slike barnehjem. jeg er saa gald for at det finnes slike barnehjem som tar vare paa disse stakkars barna, for jeg liker virkelig ikke aa gaa forbi de samme gatebarna, som sjonglerer foran bilene for aa tjnene noen smaa slanter, hver dag.her er proffesora synnove i gang med litt engelsk undervising for barna. de har engelsk undervising paa skolene her, men det er paa det nivaaet at de hoder paa med verbet TO BE hele aaret, og mange av engelsklaererene kan jo ikke engang snakke engelsk!"SKONNHETS SALONG"


brasil er jo kjendt for sine billige skjonnhetsalonger, og jeg og kjetil tok turen for aa unne oss litt pleie!
kjetil i full posering med sin nye lekre mote sveis!(bolla)

neida, det var nok bare for bildets skyld, her ser dere det ekte resultatet+ meg i min beste sjarm!en romantisk ridetur paa stranda i Fortaleza!


EKTE NORSK KULTUR(paa brasiliansk vis)bar i Fortaleza


hotel i João Pessoaog naa har jeg endelig faat provd meg paa litt surfing! ikke saa mye ferdigheter enna, men kommer sterkere tilbake!jaja.. masse bilder og goy.. vi befinner oss naa i Fortaleza, en by litt lengre nord enn João Pessoa. her skal vi besoke abu gruppa, og blir kjendt med arbeidet deres er i byen; neste uke er det natal som staar for tur! ellers savner jeg grovbrod. men har heldigvis faatt en god mengde melkosjokolade tilsendt. det er bare det at alle her elsker den norske melkesjokoladen, spesielt ho som jeg bor sammen med, saa det blir ikke mye til meg, hvis jeg ikke gjemmer det bort under senga! hehe..

3 kommentarer:

Therese sa...

Der ble det surfing på dere også ja! Så gøy:) Og Skål bar, faktisk! Hehe, det skulle man ikke tro fantes der! Har ikke sett noe sånt her nei.. I dag får jeg forresten besøk fra Norge! Jei! Skal til flyplassen og hente dem om noen timer! Kanskje det blir litt melkesjokolade på meg også?
Sykt at dere skal dra hjem snart, tida har gått utrolig fort! I dag er det 65 dager til jeg er hjemme, tror jeg. Det er jo så vidt over 2 mnd! Men det betyr jo også at vi sees snart!

Te quiero<3 Abrazos

Helene sa...

Synnøve! jeg liker bildene. og jeg liker teksten. og jeg liker å høre at du har det bra! det fortjener du!! kos deg masse masse de siste ukene. vi vil ikke hjem, skål for den! men jeg er redd for at det er vanskeligere å finne restplasser til kamerun gitt. Noen er heldigere enn andre sånn sett..

love helene<3

Lena sa...

Hei der! Ser ut som du har det fint - blir gøy å treffes igjen! Gleder meg masse! :) Gøy å se bilder :):)